okergeel gordijn


Een Oker geel gordijn


Een okergeel gordijn is echt dé warme kleur van deze tijd – en goed nieuws – hij blijft ook nog een tijd!

Wij begrijpen waarom een okergeel gordijn zo geliefd is; de warme kleur zorgt ervoor dat je vrolijk wordt. Het is de kleur van de zon en zeker in ons land met de lange winters, koesteren wij die zon. Wanneer je wakker wordt en de zon schijnt door gele, of oker gele gordijnen lijkt het alsof de zon 3x harder schijnt. Dat is lekker wakker worden.

Materialen stof met de kleur oker geel


Bij OKIKA hebben we verschillende materialen met de kleur okergeel, zoals; linnen, katoen, fluweel & corduroy. Ieder materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en kwaliteiten.

Fluweel oker geel


De onderstaande stof is de stof fluweel. Het lijkt wel goud! En deze stof heeft een paar voordelen, zeker met de koude dagen. Het is namelijk een vrij dikke stof met veel structuur; dit zorgt ervoor dat de tocht die van de ramen komt wordt tegengehouden. Dat scheelt weer stoken én het is gewoon veel aangenamer. Door de structuur van de stof,  de opstaande haartjes, is deze zeer geschikt om de akoestiek in je ruimte te verbeteren. Je kunt je voorstellen dat geluidsgolven weerkaatsen op harde materialen. De geluidsgolven die tegen deze stof komen zullen worden geabsorbeerd door de vele kleine haartjes. Geen weerkaatsende geluidsgolven betekend het einde van holle klanken. Weg zwembadeffect & Welkom gezelligheid! De stof is gemaakt van 100% polyester, dit zorgt ervoor dat de stof niet snel verkleurd.


Linnen oker geel


De volgende stof die we graag willen laten zien is Linnen.

Deze stof is een combinatie van linnen en katoen. Een hele natuurlijke stof met ook de eigenschappen die bij deze stof horen. Hou je van linnen dan val je op de natuurlijke uitstraling. Geen glimmende stof, maar een mooie geweven stof met karakter, lichte kreukels en nonchalant vallend. Wij adviseren bij linnen om de stof stotend of zelfs slepend op te meten. Linnen staat ook bekend om de mogelijke krimp. Wanneer je gordijn te lang is, geef je het ruimte om te kunnen krimpen. Bovendien versterkt het slepende effect de pure uitstraling van Linnen.

Katoen oker geel


De kleur Oker geel is nergens zo mooi aanwezig als in de stof Art Oker; een diep gele kleur gemaakt van 100% katoen. Om deze kleur mooi te houden raden we aan de stof te voeren. Dat maakt deze stof zeer geschikt voor de slaapkamer, waar je graag wil dat het lekker donker is. Je kunt deze stof voeren met een dimmer, die de stof 70% verduisterend maakt, of met de black-out, welke 100% verduisterend is. Wil je liever geen verduistering, maar wel de stof Art Oker? We hebben ook een katoenen voering. Deze voering lijkt van katoen, maar heeft een beetje polyester in zich, waardoor hij de stof beschermd tegen de zon.


Corduroy oker geel


Corduroy is een stof die een tijdje is weggeweest, maar nu keihard terugkomt. Houdt je van een retro /vintage uitstraling dan bereik je die met corduroy, ook wel ribstof genoemd. Ook deze stof heeft een warme kleur oker geel en is door de structuur goed voor je akoestiek. Maar de corduroy is  luchtiger dan de Fluwelen stof. De stof is gemaakt van 92% polyester en 8% nylon, het is dus geen natuurlijke stof. Maar, moet gezegd, dit zie je er niet aan af. De stof is soepel en heeft een mooie matte uitstraling. Het voordeel van dit materiaal is dat het niet kreukt en ook niet snel verkleurd. Heb jij een raam aan een zonnige kant van het huis en wil je liever geen dik pak gordijnen dan is deze stof zeker een uitkomst. Helemaal met deze vintage uitstraling!Ribfluweel met geel

Ook de nieuwste ribfluwelen hebben geeltinten!
De ribfluweel is een stof die een ruimte een luxe uitstraling geeft. De stof heeft structuur door de rib, maar ook het glanzende van het fluweel. En ze zijn er in de mooiste kleuren!

Stoffen met print oker geel


Verder zijn er natuurlijk nog andere stoffen met een print die ook de kleur okergeel in zich hebben, hier enkele voorbeelden:


De waardering van www.okika.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 266 reviews.