Baleinen vouwgordijnen

 

 

>> wat zijn baleinen?

 

Baleinen zijn de latten die het vouwgordijn in segmenten verdeelt. Aan de baleinen worden de optrekkoortjes bevestigd. Deze zitten aan de achterzijde van het vouwgordijn en trekken het vouwgordijn op of laten het vouwgordijn zakken.

 

 

>> baleinen voor

 

Wanneer de baleinen aan de voorzijde van het vouwgordijn zitten krijg je meer structuur en diepte in het vouwgordijn. Vooral met een stof in één kleur kan dit een mooie toevoeging zijn. Bij een stof met een patroon laten we het patroon mooi doorlopen.

 

 

>> baleinen achter

 

Wanneer de baleinen aan de achterzijde geplaatst worden is het vouwgordijn nog steeds in segmenten verdeelt, maar aan de voorkant zie je alleen een klein naadje. Het patroon loopt natuurlijk mooi door. Zeker bij een stof met een uitgesproken print is dit een goede keuze.

 

 

>> geen baleinen

 

Een vouwgordijn zonder baleinen is ook mogelijk.
In de onderzoom komt een profiel en aan dit profiel worden de koortjes bevestigd. Deze koortjes lopen aan de achterzijde van het vouwgordijn door ringetjes. Aan de voorzijde zie je daardoor één stof zonder segmenten. Het weglaten van de baleinen kan rustiger ogen doordat de stof niet onderbroken wordt. De stof valt losser en geeft een nonchalante uitstraling.

 

 

 

 

 

"/

De waardering van www.okika.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 282 reviews.