ophangsystemen

Haken, ringen, wave of lussen

Wil je direct een gordijnrails bestellen? Ga dan naar: GORDIJNRAILS

haken

De rails met haken is het meest gebruikte ophangsysteem bij gordijnen. Het gordijn schuift soepel over de rails waardoor het makkelijk te openen en te sluiten is. Je kunt kiezen voor een enkele of een dubbele plooi. Vanaf een hoogte van 250cm raden wij altijd een dubbele plooi aan.

Verder is de keuze voor een enkele of een dubbele plooi heel persoonlijk. Een enkele plooi ziet er aan de bovenkant strakker uit en heeft minder stof nodig. Bij een dubbele plooi zijn de plooien dieper en oogt het gordijn voller, hier is meer stof voor nodig. De keuze is afhankelijk van de ruimte waar het gordijn komt te hangen, het effect wat je wilt bereiken en persoonlijke smaak.

ringen

Een gordijn met zeilringen plooit heel gelijkmatig. Er wordt altijd een even aantal ringen gebruikt, zodat de randen van het gordijn mooi aan de achterkant uitkomen. Bij een gordijn met zeilringen wordt ongeveer evenveel stof gebruikt als bij een gordijn met een rails en dubbele plooi. We gebruiken standaard een 40mm nikkel zeilring, wil je een ander formaat of kleur dan is dat ook mogelijk. Neem daarvoor even contact met ons op, of zet het bij de opmerkingen in je bestelling.

wave

Gordijnen met een wave afwerking passen op een normale gordijnrails. Wel is het zo dat de gordijnen onder de rails hangen, deze blijft dus in het zicht en de meetinstructies zijn dan ook anders dan bij haken. Het voordeel van wave-gordijnen is dat ze heel mooi gelijkmatig golvend hangen. De afstand van runners blijft gelijk door het koord dat de runners met elkaar verbindt, de runners met koord leveren wij bij de gordijnen. Het gordijn zelf heeft geen plooien, maar golft onder de rails. Prachtig voor een interieur waarbij detaillering belangrijk is.

lussen

Een gordijn met gordijnlussen hangt strak wanneer de gordijnen gesloten zijn, wanneer ze open gaan plooien ze nonchalant. Zeker in combinatie met een houten roede geeft het een landelijke en gezellige uitstraling. Het openen en sluiten van de gordijnen gaat met de andere ophangsystemen soepeler. De benodigde stof voor een roede met lussen is vergelijkbaar met een gordijnrails met een enkele plooi.

De lussen worden gemaakt van de gordijnstof die je hebt gekozen.

ophangsystemen met haken, ringen, wave en lussen
Een afbeelding van de ophangsystemen die Okika gebruikt
De waardering van www.okika.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 284 reviews.