ophangsystemen

 

 

 

>> Haken

 

De rails met haken is het meest gebruikte ophangsysteem bij gordijnen. Het gordijn schuift soepel over de rails waardoor het makkelijk te openen en te sluiten is. Je kunt kiezen voor een enkele of een dubbele plooi. Vanaf een hoogte van 250cm raden wij altijd een dubbele plooi aan.

Verder is de keuze voor een enkele of een dubbele plooi heel persoonlijk. Een enkele plooi ziet er aan de bovenkant strakker uit en heeft minder stof nodig. Bij een dubbele plooi zijn de plooien dieper en oogt het gordijn voller, hier is meer stof voor nodig. De keuze is afhankelijk van de ruimte waar het gordijn komt te hangen, het effect wat je wilt bereiken en persoonlijke smaak.

 

 

>> Ringen

 

Een gordijn met zeilringen plooit heel gelijkmatig. Er wordt altijd een even aantal ringen gebruikt, zodat de randen van het gordijn mooi aan de achterkant uitkomen. Bij een gordijn met zeilringen wordt ongeveer evenveel stof gebruikt als bij een gordijn met een rails en dubbele plooi. We gebruiken standaard een 40mm nikkel zeilring, wil je een ander formaat of kleur dan is dat ook mogelijk. Neem daarvoor even contact met ons op, of zet het bij de opmerkingen in je bestelling.

 

 

>> Lussen

 

Een gordijn met gordijnlussen hangt strak wanneer de gordijnen gesloten zijn, wanneer ze open gaan plooien ze nonchalant. Zeker in combinatie met een houten roede geeft het een landelijke en gezellige uitstraling. Het openen en sluiten van de gordijnen gaat met de andere ophangsystemen soepeler. De benodigde stof voor een roede met lussen is vergelijkbaar met een gordijnrails met een enkele plooi.

De lussen worden gemaakt van de gordijnstof die je hebt gekozen.