welk ophangsysteem voor jouw gordijnen?

>> ophangsysteem met rails en haken

Wanneer je jouw gordijnen online besteld kan je zelf kiezen “welk ophangsysteem voor je gordijnen” je gaat gebruiken. Ga je uit van een rails, of een roede? Wat vind je mooi en praktisch; haken, ringen, wave of lussen?

Op onze inspiratie pagina staan altijd verschillende oplossingen. Je kiest het ophangsysteem dat goed bij jou past. Het voordeel van een rails met haken is dat het makkelijk schuift. De haken glijden soepel door de rails, vooral bij zwaardere gordijnen kan dit een groot pluspunt zijn. De haakjes worden altijd bij de gordijnen geleverd en zijn verstelbaar in hoogte doordat ze op een kunststof rails bevestigd zijn. Zeker bij oude huizen waar de vloer niet recht is kunnen verstelbare haakjes erg praktisch zijn. Wat heb je dan verder nog nodig? Een gordijnrails met glijders, die kan je hier direct bestellen. De rails wordt snel en in 1 stuk geleverd. Compleet met runners, eindstoppen en plafondsteunen (liever wandsteunen? Even vermelden bij de opmerkingen). Om de gordijnen goed te kunnen opmeten is het prettig als de rails al opgehangen is. En hoe meet ik gordijnen met een rails? Dat beschrijven we uitgebreid bij de meetinstructie, alles wat je wilt weten over het opmeten van gordijnen.

>>enkele of dubbele plooi

Waneer je kiest voor een gordijn met haken heb je ook nog de keuze of je een enkele of een dubbele plooi wilt gaan gebruiken. Een enkele plooi plooit goed tot een lengte van 250cm. Wordt jouw gordijn langer dan 250m dan raden wij een dubbele plooi aan.
Bij een enkele plooi heb je minder stof nodig, ook blijft het gordijn luchtiger. Bovendien kan een gordijn veel ruimte innemen wanneer het pakket aan 1 kant van het raam hangt. Een gordijn met een enkele plooi neemt minder ruimte in.
Een dubbele plooi ziet er voller en meer chic uit. De plooi zit er beter in waardoor ook bij een lengte boven 250cm het gordijn mooi plooit.

De keuze voor een enkele of een dubbele plooi is persoonlijk en vaak ook afhankelijk van de ruimte waar het gordijn komt te hangen.

>> ophangsysteem gordijnen met ringen

Gordijnen met ringen plooien heel natuurlijk doordat je het gordijn golvend ophangt. Hou je van strakke gordijnen met mooie metalen ringen dan maken wij graag dit gordijn op maat voor jou. Met of zonder verduistering. Een gordijn met ringen past overal. Denk bijvoorbeeld aan de woonkamer. Gordijnen met ringen schuiven makkelijk over een roede. Standaard gebruiken wij 40mm nikkel ringen, maar er is meer keuze:

gordijnen, ringen, inslagringen, metaalsoorten, nikkel, messing, goud, oud goud, zwart, oud zilver, satin,
inslagringen voor gordijnen in verschillende kleuren en metaalsoorten

Op de bovenste rij zie je: mat zwart, satin, oud zilver.
Op de onderste rij: oud goud, oud koper, nikkel.
Daarnaast hebben wij deze ringen ook in RVS en Antiek nikkel.

Voor het opmeten van gordijnen met ringen verwijzen wij naar de meetinstructies. Mocht je er niet uitkomen dan beantwoorden wij graag je vragen, je vindt onze contactgegevens hier. Ook vind je hier nog meer informatie over de keuze tussen haken, ringen, wave of lussen: OKIKA: haken, ringen, wave of lussen?

>> ophangsysteem gordijnen met wave

Gordijnen met een wave afwerking passen op een normale gordijnrails. Wel is het zo dat de gordijnen onder de rails hangen, deze blijft dus in het zicht en de meetinstructies zijn dan ook anders dan bij haken. Het voordeel van wave-gordijnen is dat ze heel mooi gelijkmatig golvend hangen. De afstand van runners blijft gelijk door het koord dat de runners met elkaar verbindt, de runners met koord leveren wij bij de gordijnen. Het gordijn zelf heeft geen plooien, maar golft onder de rails. Prachtig voor een interieur waarbij detaillering belangrijk is.

>> ophangsysteem gordijnen met lussen

De lussen op een roede is een ophangsysteem met veel charme. Het hangt juist niet heel strak, waardoor het snel gezellig en warm aanvoelt. Zeker met de linnen stoffen is dit een goede combinatie. Het opmeten van een gordijn met lussen is niet ingewikkeld, maar het komt wel precies. Daarom is het goed de meetinstructies te lezen voordat je de bestelling doorstuurt. De gordijnen worden gemaakt in een gordijnatelier met meer dan 50 jaar ervaring, ze maken hier alleen kwaliteit en hechten waarde aan het hooghouden van de goede naam.

ophangsystemen met haken, ringen, wave en lussen
Een afbeelding van de ophangsystemen die Okika gebruikt
Home ยป welk ophangsysteem voor jouw gordijnen?
De waardering van www.okika.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 282 reviews.