welk ophangsysteem gordijnen

 

 

 

>> ophangsysteem gordijnen met rails en haken

 

Wanneer je jouw gordijnen online besteld kan je zelf kiezen “welk ophangsysteem¬†gordijnen” je gaat gebruiken. Ga je uit van een rails, of een roede? Wat vind je mooi en praktisch; haken, ringen of lussen?

Op onze inspiratie pagina staan altijd verschillende oplossingen. Je kiest het ophangsysteem dat goed bij jou past. Het voordeel van een rails met haken is dat het makkelijk schuift. De haken glijden soepel door de rails, vooral bij zwaardere gordijnen kan dit een groot pluspunt zijn. De haakjes worden altijd bij de gordijnen geleverd en zijn verstelbaar in hoogte doordat ze op een kunststof rails bevestigd zijn. Zeker bij oude huizen waar de vloer niet recht is kunnen verstelbare haakjes erg praktisch zijn. Wat heb je dan verder nog nodig? Een gordijnrails met glijders, de Roedeshop heeft hier veel keuze in. Om de gordijnen goed te kunnen opmeten is het prettig als de rails al opgehangen is. En hoe meet ik gordijnen met een rails? Dat beschrijven we uitgebreid bij de meetinstructie, alles wat je wilt weten over het opmeten van gordijnen.

 

 

>> enkele of dubbele plooi

 

Waneer je kiest voor een gordijn met haken heb je ook nog de keuze of je een enkele of een dubbele plooi wilt gaan gebruiken. Een enkele plooi plooit goed tot een lengte van 250cm. Wordt jouw gordijn langer dan 250m dan raden wij een dubbele plooi aan.
Bij een enkele plooi heb je minder stof nodig, ook blijft het gordijn luchtiger. Bovendien kan een gordijn veel ruimte innemen wanneer het pakket aan 1 kant van het raam hangt. Een gordijn met een enkele plooi neemt minder ruimte in.
Een dubbele plooi ziet er voller en meer chic uit. De plooi zit er beter in waardoor ook bij een lengte boven 250cm het gordijn mooi plooit.

De keuze voor een enkele of een dubbele plooi is persoonlijk en vaak ook afhankelijk van de ruimte waar het gordijn komt te hangen.

 

 

welk ophangsysteem gordijnen, lussen, ringen, haken, rails

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>> ophangsysteem gordijnen met ringen

 

Gordijnen met ringen plooien heel natuurlijk doordat je het gordijn golvend ophangt. Hou je van strakke gordijnen met mooie metalen ringen dan maken wij graag dit gordijn op maat voor jou. Met of zonder verduistering. Een gordijn met ringen past overal. Denk bijvoorbeeld aan de hal. Deze gordijnen zijn vaak niet heel breed (zwaar) waardoor ze goed blijven schuiven over de roede. Standaard gebruiken wij 40mm nikkel ringen, maar er is meer keuze:

 

gordijnen, ringen, inslagringen, metaalsoorten, nikkel, messing, goud, oud goud, zwart, oud zilver, satin,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de bovenste rij zie je: zwart, satin, oud zilver, messing.
Op de onderste rij: oud goud, oud koper, nikkel.
Daarnaast hebben wij deze ringen ook in RVS en Antiek nikkel.

 

Voor het opmeten van gordijnen met ringen verwijzen wij naar de meetinstructies. Mocht je er niet uitkomen dan beantwoorden wij graag je vragen, je vind onze contactgegevens hier. Ook vindt je hier nog meer informatie over de keuze tussen haken, ringen of lussen: OKIKA: haken, ringen of lussen?

 

 

 

 

>> ophangsysteem gordijnen met lussen

 

De lussen op een roede is een ophangsysteem met veel charme. Het hangt juist niet heel strak, waardoor het snel gezellig en warm aanvoelt. Zeker met de linnen stoffen is dit een goede combinatie. Het opmeten van een gordijn met lussen is niet ingewikkeld, maar het komt wel precies. Daarom is het goed de meetinstructies te lezen voordat je de bestelling doorstuurt. De gordijnen worden gemaakt in een gordijnatelier met meer dan 50 jaar ervaring, ze maken hier alleen kwaliteit en hechte waarde aan het hooghouden van de goede naam.

 

 

ophangsysteem gordijnen, lussen, ringen, haken, rails, zeilringen,