welke voering kies je?

 

 

>>  waarom een voering?

 

Waarom een voering? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Bij de katoenen stoffen is het goed de stof tegen de zon te beschermen met een voering, ook krijgt het gordijn hierdoor meer “body” waardoor het mooier valt. Een andere reden kan zijn dat het donker moet worden in de kamer, zodat iedereen lekker slaapt. Ook heeft een voering een isolerende werking waardoor er minder kou vanaf het raam de kamer binnen komt.

 

 

>>  geen voering

 

Je hebt geen voering nodig wanneer de stof een polyester stof is – of een combinatie katoen/polyester – of wanneer er geen zon op het raam staat, het raam zit dan aan de noordkant van het huis. Heb je zonwering, dan is dat natuurlijk ook goed.

 

 

>>  katoenen voering

 

Onze katoenen voering is eigenlijk een combinatie van katoen met polyester. De stof voelt heel natuurlijk aan en ademt goed. Hierdoor komt er altijd lucht in de kamer wanneer je een raam open zet. De stof beschermt het gordijn tegen het zonlicht waardoor het gordijn veel minder zal verkleuren. Ook maakt deze stof het gordijn dikker waardoor het mooi valt.

 

 

>>  dimmer

 

Een dimmer dimt het licht en is een ademende stof. Een dimmer wil zeggen dat het licht gedimd wordt. Wij willen graag dat gordijnen kunnen ademen en indien nodig frisse lucht doorlaten. Dat is belangrijk, zeker bij kinderen die lange nachten maken. De dimmer is er standaard in het wit/licht grijs. Je kunt ook kiezen voor een meekleurende dimmer. We kiezen dan een kleur dimmer die zoveel mogelijk lijkt op de gordijnstof.

 

 

>> blackout

 

Heb jij een raam waar vol de zomerzon op schijnt en wil je dat het pikkedonker is in de kamer? Dan lukt dit niet met een dimmer, dan zal een Black-out beter bij je passen.
Met een black-out wordt het helemaal zwart in de kamer, deze voering is minder soepel en ademt niet. Is het erg dat een stof niet ademt? Nee, het is niet erg, maar het is wel goed om er rekening mee te houden en voor ventilatie te zorgen.

 

 

voering, verduistering, gordijnen, gordijnen kinderkamer

 

 

De waardering van www.okika.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 273 reviews.