voering vouwgordijnen

 

 

>>  waarom een voering?

 

Waarom een voering? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Bij de katoenen stoffen is het goed de stof tegen de zon te beschermen met een voering, ook krijgt het vouwgordijn hierdoor meer “body” waardoor het mooier valt. Een andere reden kan zijn dat het donker moet worden in de kamer, zodat iedereen lekker slaapt. Ook heeft een voering een isolerende werking waardoor er minder kou vanaf het raam de kamer binnen komt.

 

 

>>  geen voering

 

Je hebt geen voering nodig wanneer de stof een polyester stof is – of een combinatie katoen/polyester – of wanneer er geen zon op het raam staat, het raam zit dan aan de noordkant van het huis. Heb je zonwering, dan is dat natuurlijk ook goed.

 

 

>>  katoenen voering

 

Onze katoenen voering is eigenlijk een combinatie van katoen met polyester. De stof voelt heel natuurlijk aan en ademt goed. Hierdoor komt er altijd lucht in de kamer wanneer je een raam open zet. De stof beschermt het vouwgordijn tegen het zonlicht waardoor het gordijn veel minder zal verkleuren. Ook maakt deze stof het vouwgordijn dikker waardoor het mooi valt.

 

 

>>  dimmer

 

Een dimmer wil zeggen dat het zonlicht gedimd wordt.
De dimmer dimt het licht. Heb jij een raam waar vol de zomerzon op schijnt en wil je dat het pikkedonker is in de kamer? Dan lukt dit niet met een dimmer. Heb je een raam op het oosten en de zon schijnt fel, dan zal je met een dimmer zien dat het zonnetje schijnt, maar het licht wordt gedimd. De één vindt het prettig om te zien dat het zonnig is, de ander juist niet. Het prettige aan de dimmer is dat deze stof ademt. Zet je het raam open met de vouwgordijnen ervoor langs, dan gaat de frisse lucht door de stof. Zeker op een kinderkamer waar ze lang slapen is frisse lucht belangrijk.

 

 

>> black-out

 

Bij een black-out wordt het helemaal zwart in de kamer, deze voering is iets minder soepel en ademt niet. Is het erg dat een stof niet ademt? Nee, het is niet erg, maar het is wel goed om er rekening mee te houden en voor ventilatie te zorgen. Maar voor een kamer op de zonkant kan dit een uitkomst zijn en ook zeker voor mensen die graag in slapen in echte duisternis.

 
 
voering, verduistering, gordijnen, gordijnen kinderkamer

 

 

De waardering van www.okika.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 277 reviews.