Vouwgordijnen op maat

 

 

>> vouwgordijnen op maat bestellen

 

Het vouwgordijn bestel je bij OKIKA precies op maat. Wanneer je vouwgordijnen online koopt ga je zelf inmeten. Dit is niet erg ingewikkeld en staat heel duidelijk omschreven op onze pagina: meetinstructies vouwgordijnen. Op deze pagina staat beschreven welke maten je nodig hebt en hoe je deze het beste kan meten. Ook staan er enkele basistips wanneer je raamdecoratie gaat meten. Bovendien hebben we een pdf voor je gemaakt die je kunt uitprinten. Deze kan je meenemen naar de betreffende ruimte zodat je de uitleg bij de hand hebt en de vouwgordijnen op maat gemaakt kunnen worden.

Het is goed om van te voren te bedenken hoe je de vouwgordijnen wilt gaan ophangen. Op de dag of in de dag, dat wil zeggen; op de muur/het kozijn of tussen de muur/het kozijn. Moet je rekening houden met grepen, hendels, verwarmingen, ramen die opengaan? Komen er meerdere vouwgordijnen naast elkaar? Tenslotte; heb je ruimte voor de ketting of zou je de vouwgordijnen elektrisch bedient willen hebben? Een elektrisch vouwgordijn werkt met een batterij en heeft geen stroomaansluiting nodig. Zaken om over na te denken voor je de raambekleding gaat inmeten.

 

Wat veel mensen niet weten is dat je de vouwgordijnen en het systeem voor de vouwgordijnen los te bestellen zijn. Ben je na een aantal jaar uitgekeken op de stof, of is je kind het kleuterstofje ontgroeid? Dan bestel je een nieuwe stof voor het vouwgordijn op maat. De stof is heel eenvoudig aan te brengen op het systeem, de bovenzijde zit namelijk met klittenband vast. En de prijs? Ongeveer 50% van een vouwgordijn mét systeem.

 

vouwgordijnen op maat, vouwgordijnen inmeten, vouwgordijnen verduisterend, vouwgordijnen kinderkamer, vouwgordijnen online, vouwgordijnen kopen
>> vouwgordijnen verduisterend

 

Komt het vouwgordijnen op de kinderkamer? Een slimme keuze! Met een vouwgordijn hou je meer ruimte over op de grond om te kunnen spelen of om dat leuke krat vol speelgoed neer te zetten.  Verduisterende vouwgordijnen zorgen ervoor dat je kindje lekker slaapt en jij ook. Onze verduistering is een dimmer – geen blackout. Een dimmer wil zeggen dat het licht gedimd wordt. Met deze stof wordt het erg donker in de kamer. Wij willen graag dat vouwgordijnen kunnen ademen en indien nodig frisse lucht doorlaten. Dat is belangrijk, zeker bij kinderen die lange nachten maken. De dimmer is er standaard in het wit/licht grijs. Je kunt ook kiezen voor een meekleurende dimmer. We kiezen dan een dimmerstof die zoveel mogelijk lijkt op de stof die je hebt gekozen. Wil je meer weten over onze voeringen voor de vouwgordijnen? Hier zetten we alles voor je op een rij…..

 

 

>>vouwgordijn ophangsysteem

 

Het meest gebruikte systeem voor het vouwgordijn werkt met een eindloze ketting. Het systeem heeft een afmeting van 4 cm hoog, 3,5 cm diep en minimaal 36 cm breed. De breedte maken we op maat. Het ophangen van het systeem is heel eenvoudig. Bij het inmeten heb je al enig vooronderzoek gedaan, dus je weet waar het vouwgordijn moet komen te hangen. Bij het systeem worden steunen geleverd. Deze steunen verdeel je gelijkmatig en schroef je vast aan de muur of het kozijn. Ze komen vast te zitten aan de bovenkant van het systeem en de muur/het kozijn. Wanneer je de steunen voor het vouwgordijn hebt vastgemaakt aan de muur/ het kozijn klik je vervolgens het vouwgordijnsysteem in de steunen. Je kunt het geheel nog rustig naar links of rechts verschuiven indien nodig.

Een elektrisch systeem hang je op dezelfde manier op. De batterij voor deze vouwgordijnen zit in het systeem. Je bedient de vouwgordijnen met een afstandsbediening. Nog meer uitleg over de twee systemen vind je hier….

 

 

>> child safety bij vouwgordijnen

 

De Child-Safety regelgeving is er om te voorkomen dat kleine kinderen verstrikt raken in de bedieningskoorden en in de kettingen van raamdecoratie. Om te voldoen aan de Child-safety regels moet de ketting minimaal 150cm boven de grond hangen.

Hoe lang de ketting dan precies moet worden, dat rekenen wij voor je uit. De maat die we van je nodig hebben is de montagehoogte; hoe groot is de afstand van de bovenkant van het vouwgordijn tot aan de grond. Je meet dus; bovenkant vouwgordijn tot aan de grond. Deze maat vul je in bij montagehoogte.

Verder is het ook verplicht een veiligheidshaakje te gebruiken. Deze bevestig je aan het kozijn of aan de muur zodat de ketting niet los in de ruimte hangt. Deze wordt uiteraard meegeleverd met het vouwgordijn.

 

 

>> kwaliteit van de vouwgordijnen

 

De confectie; de vouwgordijnen van Okika worden gemaakt door een professioneel gordijnatelier, een bedrijf dat zich al 50 jaar richt op het confectioneren van raamdecoratie. Er wordt alleen gewerkt met vakmensen en de nieuwste technieken. Wij gaan voor kwaliteit!

De stoffen die we gebruiken; de stoffen die we gebruiken hebben verschillende kwaliteiten en eigenschappen.

 

  • De polyester stoffen zijn duurzaam en zijn speciaal ontwikkeld op het verdragen van UV-licht. Onze polyester stoffen zijn niet gevoelig voor kreukels en hebben een structuur vergelijkbaar met linnen. Het resultaat met deze stoffen is een vol, duurzaam vouwgordijn, verkrijgbaar in mooie en rustige kleuren.

 

  • De katoenen stoffen hebben een natuurlijke uitstraling. Ze zijn fijn geweven, dat zie je en dat voel je. De stoffen zijn er in prachtige prints en kleuren. Om deze kleuren mooi te houden raden we aan de stof te voeren met een (polyester) katoenen voering. Deze voering voelt als katoen, maar beschermd het gordijn tegen de UV-stralen. Een verduisterende voering kan natuurlijk ook. De voering kies je in de 4 de stap van het ontwerpproces.

 

  • De canvas stoffen zijn een combinatie van katoen en polyester. Deze stof heeft een dikkere draad dan de katoen en heeft geen standaard voering nodig door de polyester eigenschappen. Uiteraard is het wel mogelijk de stof te voeren met bijvoorbeeld een verduisterde voering voor een goede nachtrust.

vouwgordijnen op maat, vouwgordijnen inmeten, vouwgordijnen verduisterend, vouwgordijnen kinderkamer, vouwgordijnen online, vouwgordijnen kopen, vouwgordijnen op maat, vouwgordijnen op maat

De waardering van www.okika.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 266 reviews.