• What's your style?

  Combineer

  Welke kleuren passen bij jou? Neem dat als uitgangspunt. Misschien heel puur waarbij het uirgangspunt mooie materialen zijn; zoals hout, linnen, katoen, leer en porselein. Of ben je meer het type van pastelkleuren en The sweet american 50’s? Nog een stijl die je nu veel ziet is Botanisch. Met veel planten, natuurlijke materialen, bamboe en linnen. Ontwerp jouw gordijn en maak het persoonlijk. Ons gordijnatelier met 50 jaar ervaring doe de rest.

  ontwerp gordijnen

   

 • Original from the start

  illustraties van Willeke

  Willeke Brandsma heeft prachtige illustraties gemaakt. Haar Tangram serie spreekt Okika heel erg aan door de eenvoud en de prachtige kleuren. Ze combineert geometrische patronen met de natuur. Meer basic kan het niet.  Een A5 poster heb je al vanaf 6,- euro en een A4 poster vanaf 11,-. 

  voorbeelden in de shop

   

 • slaap lekker

  verduisterende voering

  Het wordt alweer langer licht, terwijl het toch nog best fris is buiten. In de zomer is het prettig als de gordijnen van de kinderen verduisterd zijn. Ze slapen dan langer uit en jij dus ook! Vooral als de avonden lang zijn en het zonnetje heerlijk schijnt is het moeilijk om duidelijk te maken dat het al laat is, en écht tijd om te slapen. Een verduisterend gordijn kan daar zeker bij helpen. Ook zelf val je makkelijker in slaap wanneer de kamer donker is. Veel vergeten dat een verduisterende voering ook in de winter prettig is. De voering zorgt voor een extra isolerende werking, zodat je de kou van het raam minder voelt. Wil je meer weten over het voeren van gordijnen?

   

  lees meer over gordijn voering en verduistering

   

   

 • new wallpaper on the way

  Bijna online….nieuw behang

  We hebben het op Instagram al laten zien; er is nieuw behang. We zijn nog druk bezig om alles online te zetten en hopen je snel alles te kunnen laten zien. Twijfel je over de kleur of het materiaal? Vraag een gratis staaltje aan.

   

 • • fabrics and wallpaper only @ okika •

   

   

   

 • Little Bee, I ♥ you

  In the Picture: Gordijnstof Bijen Blauw

  Een leuke stof met bijen. De stof is van 100% katoen en samen met onze voering een duurzame, natuurlijke combinatie. Op zo’n schattig kamertje wil je geen synthetische uitstraling, maar pure materialen met een goed gevoel.

   

 • Freek Vonk, here I come

  Kleine mannetjes houden van buiten.

  Houdt jouw zoon ook van alles wat je vindt in het bos? Dan is deze combinatie echt iets voor hem. Met mooie rustige kleuren ontwerp je een ruimte waar hij zich in thuis zal voelen.

   

 • Black Beauty

  Prachtig zwart

  Donker zie je steeds meer, en dan graag in combinatie met oker, bohémien (veel planten), of blauw/groen kleuren. Alleen donker dat doe je niet…..maar is toch wel erg chiq.

 • Basic material with basic colours

  Kinderstoffen voor de slaapkamer, maar…

  …zeker ook stoffen voor jouw woon- of slaapkamer. Onze basics zijn mooi, duurzaam en heel geschikt voor om te combineren met pure materialen. Hout en linnen is prachtig samen met zwart en wit zoals hiernaast.

 • OKIKA op Flavourites

  Terug van weggeweest

  We zijn weer terug bij Flavourites en gaan dit jaar veel met ze samenwerken; nieuwsbrieven, blog, social media. Je zal Okika regelmatig terugvinden bij Flavourites, nu bijvoorbeeld met de kortingsactie. Ga hiervoor naar :

   Flavourites