• What's your style?

  Combineer

  Welke kleuren passen bij jou? Neem dat als uitgangspunt. Misschien heel puur waarbij het uirgangspunt mooie materialen zijn; zoals hout, linnen, katoen, leer en porselein. Of ben je meer het type van pastelkleuren en The sweet american 50’s? Nog een stijl die je nu veel ziet is Botanisch. Met veel planten, natuurlijke materialen, bamboe en linnen. Ontwerp jouw gordijn en maak het persoonlijk. Ons gordijnatelier met 50 jaar ervaring doe de rest.

  ontwerp gordijnen

   

 • Original from the start

  illustraties van Vissevasse

  Vissevasse is een Deens label. Gespecialiseerd in posters en papierwaren. De oprichters Dorthe Mathiesen en Karsten Noel Poulsen begonnen met het maken van pastelkleurige dromerige posters in 2013. Een poster doet namelijk heel veel. Zoals een kamer decoreren, maar ook een verhaal vertellen, je identiteit weergeven of je laten wegdromen. Vissevasse legt dromerige of grappige momenten vast in een beeld, zacht van kleur en vaak met als resultaat een glimlach op je gezicht.

  voorbeelden in de shop

   

 • slaap lekker

  verduisterende voering

  We zijn alweer voorbij de langste dag! In de zomer is het prettig als de gordijnen van de kinderen verduisterd zijn. Ze slapen dan langer uit en jij dus ook! Vooral als de avonden lang zijn en het zonnetje heerlijk schijnt is het moeilijk om duidelijk te maken dat het al laat is, en écht tijd om te slapen. Een verduisterend gordijn kan daar zeker bij helpen. Ook zelf val je makkelijker in slaap wanneer de kamer donker is. Onze verduistering is geen “Black out” die de kamer afsluit van frisse lucht. Het is een ademende voering die de kamer verduisterd. Wil je meer weten over het voeren van gordijnen?

   

  lees meer over gordijn voering en verduistering

   

   

 • We've got news!

  Vouwgordijnen bij Okika

  We gaan online vouwgordijnen aanbieden! Op dezelfde manier als je nu bij ons je gordijnen kunt ontwerpen kan je binnenkort vouwgordijnen samenstellen. Met dezelfde prachtige stoffen en kleuren. Wij zijn erg enthousiast en laten je natuurlijk graag weten wanneer het zover is. Vanaf 1 september online verkrijgbaar. Kun je niet wachten? Ook nu kan je per email al vouwgordijnen bestellen.

   

 • • These fabrics only @ okika •

 • We ♥ Denim

  In the Picture: Denim

  We hebben 4 verschillende jeans-stoffen voor het ontwerpen van jouw gordijn. Het mooie van deze stoffen is dat ze direct een stoer tintje geven aan ieder project. Jeans ademt karakter, niet voor niets dragen zoveel mensen jeans als basic outfit! Jeans past bijna overal bij en geeft jouw ruimte karakter. Om het voor de meisjes ook gezellig te maken hebben we er twee met een bloem-print.

  meer denim vindt je hier…

   

 • Black Beauty

  Prachtig zwart

  Donker zie je steeds meer, en dan graag in combinatie met oker, bohémien (veel planten), of blauw/groen kleuren. Alleen donker dat doe je niet…..maar is toch wel erg chiq.

 • Our fabrics; prints & basic

  Mooie kleuren en materialen

   

   

 • Back op Flavourites

  Terug van weggeweest

  We zijn weer terug bij Flavourites en gaan dit jaar veel met ze samenwerken; nieuwsbrieven, blog, social media. Je zal Okika regelmatig terugvinden bij Flavourites, nu bijvoorbeeld met een mooie blog!