• Soft & Sweet

  Bouclé

  Deze stof heeft lekker veel structuur. Deze structuur vangt de geluidsgolven op waardoor je akoestiek in de ruimte prettiger wordt. Het klinkt minder hol, omdat het geluis niet wordt weerkaatst. Het verdwijnt in de structuur van de stof. Deze stof is vrij dik van zichzelf waardoor ook de kou geen kans meer krijgt. Een gezellige, warme kamer. Heerlijk!!

  mijn gordijn in deze stof

 • Sleep well

  Voor de winter; dimmer, black-out of katoen?

  De dagen worden weer langer. Denk je in de zomer vaak aan een verduisterende voering, in de winter is het toch al donker. Maar vergeet niet dat een voering ook de kou lekker buiten houdt. Met een voering heb je geen last van kou en tocht die vanaf het raam zo jouw warme nek in komt! De voering – of je nu katoen, dimmer of black-out kiest – is een extra laagje tussen jou en tocht, heel fijn. Heb je in de lente al wel weer last van de zon? Kies dan nu voor een gordijn met dimmer, 70% verduisterend of voor een black-out 100% verduisterend. Zo is een voering in ieder seizoen echt een pluspunt!

  alles over voering….


   

 • illustraties van Vissevasse

  Vissevasse is een Deens label. Gespecialiseerd in posters en papierwaren. De oprichters Dorthe Mathiesen en Karsten Noel Poulsen begonnen met het maken van pastelkleurige dromerige posters in 2013. Vissevasse legt dromerige of grappige momenten vast in een beeld, zacht van kleur en vaak met als resultaat een glimlach op je gezicht.

  voorbeelden in de shop

   

   

 • More space, more play

  Vouwgordijnen bij Okika

  We hebben ook vouwgordijnen! Op dezelfde manier als je bij ons je gordijnen kunt ontwerpen kan je ook vouwgordijnen samenstellen. Met dezelfde prachtige stoffen en kleuren. Wij zijn erg enthousiast en hopen dat jij dat ook bent. Een vouwgordijn bestel je inclusief het systeem. Wil je na een paar jaar een andere stof dan is dat heel eenvoudig en niet duur.

   

 • Flower Power

  Nu ook: Inbetween en Vitrage

  Wat is een inbetween? Het woord zegt het al; er tussen in. Het is geen overgordijn en het is geen vitrage, maar zit er tussen in.
  Handig wanneer je geen inkijk wilt, maar wel daglicht. Of wanneer je kamer een beetje aankleding nodig hebt, maar je wilt ook gevoel met buiten houden.

  De inbetweens zijn gemaakt van een combinatie van Linnen en Polyester. En dat is fijn! Het polyester heb je namelijk echt nodig om te voorkomen dat het gordijn gaat uithangen, verkleuren en teveel kreukt. Het linnen zorgt ervoor dat de stof een prachtige natuurlijke uitstraling heeft.

   

   

 • Wil je graag een losse meter stof?

  Kijk dan even in onze SALE. Daar staan altijd meters stof die we overhouden bij het maken van gordijnen. Deze kan je bestellen voor een mooie prijs. Handig voor jouw projecten zoals; een tas, kussen, poppenkleertjes, dekbedje etc.

  naar de SALE

 • Nieuw behang.

  Het behang bestaat uit 3 of 7 banen die je eindeloos kunt herhalen.
  Hoe werkt het? Het is een sterk en makkelijk te verwerken behang. Het behang bestaat uit zeven banen en is genoeg voor een wand van 371cm breed x 280cm. Het behang is extra hoog zodat je ook met hoge nieuwe woningen goed uitkomt. Je houdt deze volgorde aan die staat vermeld op het behang: baan 1, baan 2 baan 3, t/m baan 7.
  Het behang is naadloos te plakken.

  Er zijn ook wanden met 3 banen, voor bijvoorbeeld een kinderkamer. Deze kan je ook herhalen.

 • Wallpaper

  Mooie kleuren en materialen @ okika

   

   

 • Mooie Boom

  Ook deze Boom hoort bij de nieuwe collectie.

  Niet te overheersend, maar wel die groene “look”!

   

   

 • Tja, duurzaamheid

   

  Ondertussen gaat bijna alles over duurzaam, natuurlijkvriendelijk, groen en bio. Je wordt het wel eens zat.
  Maar….we kunnen er niet omheen. Met z’n allen kleine dingen veranderen helpt al. En wij doen graag mee! Daarom vragen we jullie de stalen terug te sturen. Het lijkt een klein stukje stof, maar daar verzenden we er wel heel veel van. Onze ervaring is dat de stalen bij de klanten thuis in een kast belanden of zelf weggegooid worden. Stuur ze daarom maar (gratis) terug. Dan sturen wij ze weer naar een nieuwe klant.


   

   

 • On the WAY

  New arrivals

   

  We hebben doorlopend nieuwe stoffen, behang of andere producten. Check daarom regelmatig de website of “Join OKIKA”. Wij houden je op de hoogte van nieuws. Misschien vind je nu net niet de stof die je zoekt, maar volgende maand wel. En onze stoffen vind je nergens anders!

De waardering van www.okika.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 266 reviews.