• Soft & Sweet

  Ribfluweel Roze

  Een rib stof gecombineerd met fluweel in de kleur Oud Roze, dat is echt iets voor een meisjeskamer! Ons advies? Een mooie oude kast erbij, een warm kleed en je hebt al een goed begin. Nu nog een plantje en andere pastelkleuren zoals mint, blauw en grijs en jouw kinderkamer wordt een fijne plek.

  mijn gordijn in deze stof

 • Sleep well

  Voor de winter; dimmer, black-out of katoen?

  De dagen worden zijn kort. Denk je in de zomer vaak aan een verduisterende voering, in de winter is het toch al donker. Maar vergeet niet dat een voering ook de kou lekker buiten houdt. Met een voering heb je geen last van kou en tocht die vanaf het raam zo jouw warme nek in komt! De voering – of je nu katoen, dimmer of black-out kiest – is een extra laagje tussen jou en tocht, heel fijn. Heb je in de lente al wel weer last van de zon? Kies dan nu voor een gordijn met dimmer, 70% verduisterend of voor een black-out 100% verduisterend.

  alles over voering….


   

 • illustraties van Vissevasse

  Vissevasse is een Deens label. Gespecialiseerd in posters en papierwaren. De oprichters Dorthe Mathiesen en Karsten Noel Poulsen begonnen met het maken van pastelkleurige dromerige posters in 2013. Vissevasse legt dromerige of grappige momenten vast in een beeld, zacht van kleur en vaak met als resultaat een glimlach op je gezicht.

  voorbeelden in de shop

   

   

 • More space, more play

  Vouwgordijnen bij Okika

  We hebben ook vouwgordijnen! Op dezelfde manier als je bij ons je gordijnen kunt ontwerpen kan je ook vouwgordijnen samenstellen. Met dezelfde prachtige stoffen en kleuren. Wij zijn erg enthousiast en hopen dat jij dat ook bent. Een vouwgordijn bestel je inclusief het systeem. Wil je na een paar jaar een andere stof dan is dat heel eenvoudig en niet duur.

   

 • Flower Power

  Nu ook: Inbetween en Vitrage

  Wat is een inbetween? Het woord zegt het al; er tussen in. Het is geen overgordijn en het is geen vitrage, maar zit er tussen in.
  Handig wanneer je geen inkijk wilt, maar wel daglicht. Of wanneer je kamer een beetje aankleding nodig hebt, maar je wilt ook gevoel met buiten houden.

  De inbetweens zijn gemaakt van een combinatie van Linnen en Polyester. En dat is fijn! Het polyester heb je namelijk echt nodig om te voorkomen dat het gordijn gaat uithangen, verkleuren en teveel kreukt. Het linnen zorgt ervoor dat de stof een prachtige natuurlijke uitstraling heeft.

   

   

 • Wil je graag een losse meter stof?

  Kijk dan even in onze SALE. Daar staan altijd meters stof die we overhouden bij het maken van gordijnen. Deze kan je bestellen voor een mooie prijs. Handig voor jouw projecten zoals; een tas, kussen, poppenkleertjes, dekbedje etc.

  naar de SALE

 • Nieuw behang van “Walls by Patel”

  Het behang van Patel is anders en past erg goed bij de stijl van OKIKA en ook bij de OKIKA-fans, zo hopen we.

  Het behang is zo origineel, maar eigenlijk ook puur en simpel. Heel eerlijk; we wilden dat we het zelf had bedacht!
  Hoe werkt de behangwand? Je meet je muur op en geeft de hoogtemaat en breedte door bij de behangwand die jou aanspreekt. En voilà; je ontvangt het behang thuis, in banen, op de maat die jij hebt opgegeven. Het behang is echt ruimte bepalend – alleen door een muur te behangen maak je een prachtig statement.

 • Wallpaper

  Mooie kleuren en materialen @ okika

   

   

 • little Pinguin

  Ook deze Pinguin hoort bij de nieuwe collectie van “Walls by Patel”.

  Om kinderen betrokken te maken bij de natuur is al niet moeilijk, want dat hebben de meeste van nature al in zich. Maar wanneer dit behang op de muur zit zijn ze direct zuidpool liefhebbers.

   

   

 • Tja, duurzaamheid

   

  Ondertussen gaat bijna alles over duurzaam, natuurlijkvriendelijk, groen en bio. Je wordt het wel eens zat.
  Maar….we kunnen er niet omheen. Met z’n allen kleine dingen veranderen helpt al. En wij doen graag mee! Daarom vragen we jullie de stalen terug te sturen. Het lijkt een klein stukje stof, maar daar verzenden we er wel heel veel van. Onze ervaring is dat de stalen bij de klanten thuis in een kast belanden of zelf weggegooid worden. Stuur ze daarom maar (gratis) terug. Dan sturen wij ze weer naar een nieuwe klant.


   

   

 • On the WAY

  New arrivals

   

  We hebben doorlopend nieuwe stoffen, behang of andere producten. Check daarom regelmatig de website of “Join OKIKA”. Wij houden je op de hoogte van nieuws. Misschien vind je nu net niet de stof die je zoekt, maar volgende maand wel. En onze stoffen vind je nergens anders!

De waardering van www.okika.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 201 reviews.