• groen en blauwe tinten in de kinderkamer

  Had je hier al aan gedacht?

  Wanneer je voor de kinderkamer gordijnen gaat bestellen zijn er verschillende punten waar je rekening mee kunt houden:

     • ● Wil je verduistering of een andere voering?
     • ● Is de kamer groot genoeg of kan je iedere cm eigenlijk wel gebruiken?
     • ● Past de smaak van jouw kleine ook bij jou smaak?
     • ● Is er genoeg ventilatie in de kamer?
     • ● Heb je last van tocht vanaf het raam?
     • ● Welke leeftijd heeft de kleine en hoelang gaan je gordijnen mee?

  Wij gaan je over deze punten informeren.

   

   

   

   

 • Wil je verduistering of een andere voering?

  Bij gordijnen voor de kinderkamer willen mensen deze vaak graag verduisterend hebben. Waarom? Wanneer de kinderen goed slapen is de kans dat je zelf goed slaapt ook direct een stuk groter.

  En lekker slapen dat willen we toch allemaal?

  Vooral in de zomer wanneer het laat donker is en het vroeg licht is slapen de kinderen minder goed. Een verduisterende voering kan hierbij helpen. Zo hebben wij een black-out voering die 100% verduisterend is. Het is dan compleet donker in de kamer, ook wanneer het buiten nog licht is.

  Maar het kan ook zijn dat jouw kind helemaal niet zo blij wordt van pikkedonker en het liever een beetje lichter heeft. Een goede keuze is dan onze dimmer die 70% verduisterend is. Het is dan wel donkerder in de kamer, maar niet helemaal zwart. Hoe dit uitpakt is wel afhankelijk van de kant waar je raam staat. Staat deze op de westkant met om 19.00 uur nog vol de zon erop, dan kan een dimmer niet toereikend zijn. De zon is dan in de zomer nog zo fel. De black-out is dan een betere keuze.

  Meer over voeringen lees je hier: voeringen.

 • Is de kamer groot genoeg of kan je iedere cm eigenlijk wel gebruiken?

  Lijkt de kamer van je kind een grote bezemkast? En eigenlijk niet groot genoeg voor een kledingkast, een bed, een kast vol speelgoed en nog ruimte om te spelen? Overweeg in dat geval een vouwgordijn. Een vouwgordijn kunnen we ook verduisterend maken en neemt op het vloeroppervlak geen ruimte in. Een vouwgordijn hangt boven het raam wanneer deze open is waardoor jouw kind op de slaapkamer meer ruimte overhoudt om te spelen. Het systeem van het vouwgordijn koop je eenmalig. Wil je later een andere stof dan kunnen we dat gewoon weer maken pasend op je systeem. Benieuwd naar onze vouwgordijnen? Klik hier

 • I would like.... ♥

  Past de smaak van jouw kleine ook bij jou smaak?

  Ja, die prinsessen, Cars, dinosaurussen, beertjes zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar toch niet op je gordijnen? De gordijnen voor kinderkamer mogen ook gewoon mooi zijn! Ja, wanneer je de kinderen laat kiezen willen ze inderdaad graag hun superhelden op het behang en op de gordijnen. Maar ze willen ook het liefst snoep als avondeten. En na een jaar hebben ze weer een nieuwe superheld. Mijn advies; kies een gordijn waar je zelf ook achter staat en waar je in ieder geval een paar jaar mee voort kunt. Het gordijn die je bij OKIKA kiest voor de kinderkamer is nooit zo specifiek dat het na een aantal jaar niet meer bij de levensfase van je kind past.

 • Is er genoeg ventilatie in de kamer?

  Een kindje slaapt veel en een baby héél veel. Het is belangrijk dat kinderen genoeg frisse lucht krijgen wanneer ze slapen. Wanneer je kindje 12 uur achter elkaar in de slaapkamer ligt heeft het een geventileerde kamer nodig. De dimmer die wij gebruiken is adement, de frisse lucht gaat door de stof heen. Bij de black-out is dit niet het geval, de laag die het bij deze stof verduisterd sluit de stof af. Zet je een raam open is het fijn wanner het gordijn ook ademt, zeker met warm weer. Op een andere manier ventileren kan natuurlijk ook en daar zal je bij de keuze van een black-out dan ook over kunnen nadenken. Sluit de kamer niet hermetisch af. Baby’s worden niet voor niets bij droog weer weleens buiten te slapen gelegd, heel gezond!

 • Brrrr......

  Heb je last van tocht vanaf het raam?

  Anders dan ventileren is het wanneer er echt kou vanaf het raam komt door tocht. Dit is kou die je niet kunt reguleren. Een goed gordijn om de tocht tegen te houden is bijvoorbeeld ons Vilt Gordijn. Maar ook onze gevoerde gordijnen vormen een goede barrière tegen de tocht. De gordijnen met voering bestaan uit twee lagen waardoor de tocht niet verder de kamer in komt.

 • Welke leeftijd heeft de kleine en hoelang gaan je gordijnen dan mee?

  Ze worden zo snel groot. Heel cliché, maar het is zo. Wanneer je die leuke beertjes van de bouwmarkt als gordijnen kiest, bedenk dan wel hoelang je kind dat leuk gaat vinden. Gordijnen moeten bij de leeftijd van het kind passen…..en daarna ook nog een paar jaar. Met de kwaliteit en de prints die wij gebruiken gaat dat zeker lukken. De confectie wordt gedaan door het gordijnatelier die al 50 jaar ervaring heeft met de confectie van gordijnen en vouwgordijnen.

   

  Alle gordijnen in onze collectie vindt je hier! Succes met shoppen! Voor vragen kan je ons bellen: T: 0321-383242

  Liever de Chat gebruiken? We zitten voor je klaar!

De waardering van www.okika.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 277 reviews.