Bezig met laden...

Jouw formaat doorgeven

Om jouw gordijn in de juiste verhouding weer te geven hebben we het formaat nodig; is jouw gordijn vierkant of rechthoekig? Wil je een gordijn in 1 deel of wil je 2 delen? Misschien zelfs ongelijke delen als dat beter uitkomt. Hier geef je ons deze informatie. Meer over gordijndelen….

Het raam opmeten

Het opmeten van het raam is niet ingewikkeld, maar het komt wel precies.
Lees onze instructie voor het doorgeven van de juiste maten.

  • x
  • x
  • x
  • x
  • x

Jouw uitstraling kiezen, basic of combineren?

Hier kies je de uitstraling die bij jou past; rustig basic, of een combinatie van stoffen en randen, Dat bepaal je hier bij de templates. Je kunt altijd weer stappen terug, dus combineer, probeer en ontwerp jouw gordijnen. Meer weten over deze templates?

Ontwerpen

Jouw gordijn op maat voor:

Praktisch

Systeem kiezen

Met welk systeem ga je de gordijnen ophangen? Weet je het nog niet, kijk dan bij onze informatie over ophangsystemen.

  • Haken
  • Ringen
  • Wave Wave
  • Lussen
  • Ketting
  • Elektrisch
  • Geen systeem

Wij nemen contact met je op over je huidige systeem.

Voering kiezen

Wil je meer uitleg over voeringen, kijk dan hier even: voeringen.

  • Geen
  • Katoen
  • Dimmer
  • Black-out


Spankabel

Heb je een schuin dak, kies dan voor een spankabel. Zo hangt jouw vouwgordijn altijd mooi.

Jouw gordijn op maat voor:

Decoreren

Afbeelding

Emoji

Tekst

  • Object 1
  • Object 2
  • Object 3

Bestellen

Je hebt ontworpen en gekozen. Nu is het tijd om je keuzes goed te controleren, zodat wij het gordijn helemaal naar jouw wensen kunnen maken.

informatie

Breedte (cm)

Hoogte (cm)

Stoffen

Montagehoogte (cm)

Ruimte

Voering

Kleur

soort

Spankabel

Bevestiging


Ringen

Kleur

Bediening

Ik bestel meerdere vouwgordijnen voor deze ruimte
Totaal prijs
Templates

Gordijndelen
Je kunt de gordijnen op verschillende manieren ophangen; alleen aan de linkerkant van het raam, alleen aan de rechterkant of aan beide kanten van het raam. Het is goed dit van te voren te bekijken waarbij je rekening houdt met bijvoorbeeld de draaiing van een deur, een kast, een bankstel of andere elementen. Een breed gordijn kan - wanneer deze open is - best veel ruimte innemen. Hierdoor is een keuze voor twee delen wellicht beter. Wil je twee ongelijke gordijndelen, dan vul je de breedtemaat van het linkerdeel in of de breedtemaat van het rechterdeel – het systeem rekent het andere deel voor je uit.
1 deel
Wanneer je kiest voor 1 deel maakt het niet uit aan welke kant je het gordijn hangt, je kan het gordijn zowel links als rechts hangen.
2 delen
Bij 2 delen zal het systeem de maat automatisch in 2 gelijke delen verdelen. Wil je ongelijke delen, dan pas je gewoon 1 van de twee maten aan. Het systeem rekent de andere maat voor je uit.
Haken
De rails met haken is het meest gebruikte ophangsysteem bij gordijnen. Het gordijn schuift soepel over de rails waardoor het makkelijk te openen en te sluiten is. Je kunt kiezen voor een enkele of een dubbele plooi. Vanaf een hoogte van 250cm raden wij altijd een dubbele plooi aan. Verder is de keuze voor een enkele of een dubbele plooi heel persoonlijk. Een enkele plooi ziet er aan de bovenkant strakker uit en heeft minder stof nodig. Bij een dubbele plooi zijn de plooien dieper en oogt het gordijn voller, hier is meer stof voor nodig. De keuze is afhankelijk van de ruimte waar het gordijn komt te hangen, het effect wat je wilt bereiken en persoonlijke smaak.
Ringen
Een gordijn met zeilringen plooit heel gelijkmatig. Er wordt altijd een even aantal ringen gebruikt, zodat de randen van het gordijn mooi aan de achterkant uitkomen. Bij een gordijn met zeilringen wordt ongeveer evenveel stof gebruikt als bij een gordijn met een rails en dubbele plooi. We gebruiken standaard een 40mm nikkel zeilring, wil je een ander formaat of kleur dan is dat ook mogelijk. Neem daarvoor even contact met ons op.
Wave
Gordijnen met een wave afwerking passen op een normale gordijnrails. Wel is het zo dat de gordijnen onder de rails hangen, deze blijft dus in het zicht en de meetinstructies zijn dan ook anders dan bij haken. Het voordeel van wave-gordijnen is dat ze heel mooi gelijkmatig golvend hangen. De afstand van runners blijft gelijk door het koord dat de runners met elkaar verbindt, de runners met koord leveren wij bij de gordijnen. Het gordijn zelf heeft geen plooien, maar golft onder de rails. Prachtig voor een interieur waarbij detaillering belangrijk is.
Lussen
Een gordijn met gordijnlussen hangt strak wanneer de gordijnen gesloten zijn, wanneer ze open gaan plooien ze nonchalant. Zeker in combinatie met een houten roede geeft het een landelijke en gezellige uitstraling. Het openen en sluiten van de gordijnen gaat met de andere ophangsystemen soepeler. De benodigde stof voor een roede met lussen is vergelijkbaar met een gordijnrails met een enkele plooi. De lussen worden gemaakt van de gordijnstof die je hebt gekozen.
Child-safety
De Child-Safety regelgeving is er om te voorkomen dat kleine kinderen verstrikt raken in de bedieningskoorden en in de kettingen van raamdecoratie. Om te voldoen aan de Child-safety wetgeving moet de ketting minimaal 150cm boven de grond hangen.

Hoe lang de ketting dan precies moet worden, dat rekenen wij voor je uit. De maat die we van je nodig hebben is de montagehoogte; hoe groot is de afstand van de bovenkant van het vouwgordijn tot aan de grond. Je meet dus; bovenkant vouwgordijn tot aan de grond. Deze maat vul je in bij montagehoogte.

Verder is het ook verplicht een veiligheidshaakje te gebruiken. Deze bevestig je aan het kozijn of aan de muur zodat de ketting niet los in de ruimte hangt. Deze wordt uiteraard meegeleverd met het vouwgordijn.
Ketting vouwgordijn systeem
Het ketting-systeem is het meest gebruikte systeem bij vouwgordijnen. Met de eind-loze ketting kan je de vouwgordijnen eenvoudig laten zakken of omhoog halen. De ketting is standaard van witte kunststof met een gewichtje, je kunt ook kiezen voor een metalen ketting zonder gewichtje. Met de ketting draai je de koortjes aan de achterkant van het gordijn op. Deze koortjes worden geleverd in dezelfde kleur als de stof van het vouwgordijn.

Het systeem is standaard wit en heeft 2 kliksteunen die zowel te bevestigen zijn “in de dag” (tussen de kozijn/muur) als “op de dag” (op het kozijn/muur/plafond).
Elektrisch vouwgordijn systeem
Het elektrische systeem is vooral erg praktisch wanneer je meerdere vouwgordijnen, regelmatig omhoog en omlaag doet. Dit kan bij langere vouwgordijnen best een klus zijn, die bovendien iedere keer weer terugkomt.

Bij het elektrische systeem hoef je geen snoeren weg te gaan werken! Het systeem werkt met een batterij die onder in het systeem geklikt wordt. Deze batterij moet opgeladen worden, afhankelijk hoe vaak je het gebruikt. Onze indicatie is 1x per jaar. Met een afstandsbediening laat je de vouwgordijnen eenvoudig zakken.

Elektrisch draai je de koortjes aan de achterkant van het gordijn op. Deze koortjes worden geleverd in dezelfde kleur als de stof van het vouwgordijn. Bij de elektrische versie zijn deze optrekkoortjes in de rail bevestigt met een kliksysteem, hierdoor zijn de koortjes eenvoudig los te halen. Dit is nodig om het vouwgordijn te kunnen wassen.

Het systeem is standaard wit en heeft 2 kliksteunen die zowel te bevestigen zijn “in de dag” (tussen de kozijn/muur) als “op de dag” (op het kozijn/muur/plafond).
Geen systeem
Je bestelt een vouwgordijn zonder systeem als je al een vouwgordijn hebt hangen en alleen de stof wilt vernieuwen. De vouwgordijnsystemen zijn vrij universeel. De meeste werken net als die van ons met een klittenband aan de voorzijde en koortjes aan de achterzijde. Het is dus geen probleem om alleen de stof te vervangen. Dan heb je een heel nieuw uiterlijk voor de helft van het geld!

Als wij jouw bestelling binnen krijgen nemen we bovendien contact met je op over je huidige systeem. Dan weten we beiden zeker dat het past.
Baleinen
Baleinen zijn de latten die het vouwgordijn in segmenten verdeelt. Aan de baleinen worden de optrekkoortjes bevestigd. Deze zitten aan de achterzijde van het vouwgordijn en trekken het vouwgordijn op of laten het vouwgordijn zakken.
Baleinen voor
Wanneer de baleinen aan de voorzijde van het vouwgordijn zitten krijg je meer structuur en diepte in het vouwgordijn. Vooral met een stof in één kleur kan dit een mooie toevoeging zijn. Bij een stof met een patroon laten we het patroon mooi doorlopen.
Baleinen achter
Wanneer de baleinen aan de achterzijde geplaatst worden is het vouwgordijn nog steeds in segmenten verdeelt, maar aan de voorkant zie je alleen een klein naadje. Het patroon loopt natuurlijk mooi door. Zeker bij een stof met een uitgesproken print is dit een goede keuze.
Geen baleinen
Een vouwgordijn zonder baleinen is ook mogelijk. In de onderzoom komt een profiel en aan dit profiel worden de koortjes bevestigd. Deze koortjes lopen aan de achterzijde van het vouwgordijn door ringetjes. Aan de voorzijde zie je daardoor één stof zonder segmenten. Het weglaten van de baleinen kan rustiger ogen doordat de stof niet onderbroken wordt. De stof valt losser en geeft een nonchalante uitstraling.
Waarom een voering?
Waarom een voering? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Bij de katoenen stoffen is het goed de stof tegen de zon te beschermen met een voering, ook krijgt het gordijn hierdoor meer “body” waardoor het mooier valt. Een andere reden kan zijn dat het donker moet worden in de kamer, zodat iedereen lekker slaapt. Ook heeft een voering een isolerende werking waardoor er minder kou vanaf het raam de kamer binnen komt.
Geen voering
Je hebt geen voering nodig wanneer de stof een polyester stof is – of een combinatie katoen/polyester – of wanneer er geen zon op het raam staat, het raam zit dan aan de noordkant van het huis. Heb je zonwering, dan is dat natuurlijk ook goed.
Katoenen voering
Onze katoenen voering is eigenlijk een combinatie van katoen met polyester. De stof voelt heel natuurlijk aan en ademt goed. Hierdoor komt er altijd lucht in de kamer wanneer je een raam open zet. De stof beschermt het gordijn tegen het zonlicht waardoor het gordijn veel minder zal verkleuren. Ook maakt deze stof het gordijn dikker waardoor het mooi valt.
Dimmer
Een dimmer dimt het licht en is een ademende stof. Een dimmer wil zeggen dat het licht gedimd wordt. Wij willen graag dat gordijnen kunnen ademen en indien nodig frisse lucht doorlaten. Dat is belangrijk, zeker bij kinderen die lange nachten maken. De dimmer is er standaard in het wit/licht grijs. Je kunt ook kiezen voor een meekleurende dimmer. We kiezen dan een dimmerstof die zoveel mogelijk lijkt op de gordijnstof.
Black-out
Heb jij een raam waar vol de zomerzon op schijnt en wil je dat het pikkedonker is in de kamer? Dan lukt dit niet met een dimmer, dan zal een Black-out beter bij je passen. Met een black-out wordt het helemaal zwart in de kamer, deze voering is minder soepel en ademt niet. Is het erg dat een stof niet ademt? Nee, het is niet erg, maar het is wel goed om er rekening mee te houden en voor ventilatie te zorgen.
Waarom een voering?
Waarom een voering? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Bij de katoenen stoffen is het goed de stof tegen de zon te beschermen met een voering, ook krijgt het vouwgordijn hierdoor meer “body” waardoor het mooier valt. Een andere reden kan zijn dat het donker moet worden in de kamer, zodat iedereen lekker slaapt. Ook heeft een voering een isolerende werking waardoor er minder kou vanaf het raam de kamer binnen komt.
Geen voering
Je hebt geen voering nodig wanneer de stof een polyester stof is – of een combinatie katoen/polyester – of wanneer er geen zon op het raam staat, het raam zit dan aan de noordkant van het huis. Heb je zonwering, dan is dat natuurlijk ook goed.
Katoenen voering
Onze katoenen voering is eigenlijk een combinatie van katoen met polyester. De stof voelt heel natuurlijk aan en ademt goed. Hierdoor komt er altijd lucht in de kamer wanneer je een raam open zet. De stof beschermt het vouwgordijn tegen het zonlicht waardoor het vouwgordijn veel minder zal verkleuren. Ook maakt deze stof het vouwgordijn dikker waardoor het mooi valt.
Dimmer
Een dimmer dimt het licht en is een ademende stof. Een dimmer wil zeggen dat het licht gedimd wordt. Wij willen graag dat vouwgordijnen kunnen ademen en indien nodig frisse lucht doorlaten. Dat is belangrijk, zeker bij kinderen die lange nachten maken. De dimmer is er standaard in het wit/licht grijs. Je kunt ook kiezen voor een meekleurende dimmer. We kiezen dan een dimmerstof die zoveel mogelijk lijkt op de gordijnstof.
Verduistering
Heb jij een raam waar vol de zomerzon op schijnt en wil je dat het pikkedonker is in de kamer? Dan lukt dit niet met een dimmer, dan zal een Black-out beter bij je passen. Met een black-out wordt het helemaal zwart in de kamer, deze voering is minder soepel en ademt niet. Is het erg dat een stof niet ademt? Nee, het is niet erg, maar het is wel goed om er rekening mee te houden en voor ventilatie te zorgen.