meest gestelde vragen gordijnen

 

 

>>onze meest gestelde vragen, staat die van jou er ook bij?

 

Ik zou de stoffen graag in het echt zien, kan dat?

Jazeker! Van de stoffen die je graag rustig thuis wilt bekijken kan je gratis een staal aanvragen, je betaald alleen een vergoeding voor het verzenden. Zo heb je de mogelijkheid de kleuren en materialen thuis te combineren.

 

Hoe worden mijn gordijnen verzonden?

De gordijnen worden in de plooi voorzichtig één keer dubbel gelegd in een stevige doos en zo verzonden met DHL, rechtstreeks van het gordijnatelier. De haken, ringen of lussen zitten eraan, je hoeft ze dus alleen nog op te hangen.

 

Kan ik de doorgegeven maten nog wijzigen?

Bij Okika zijn de lijnen zeer kort en we werken niet met ingewikkelde systemen. Dus ja, de maten kunnen gewijzigd worden zolang de stof nog niet geknipt is. Wanneer het gordijn eenmaal op maat gemaakt is kunnen de maten niet meer kosteloos aangepast worden.

 

Zijn de kleuren op de website de juiste kleuren?

De kleuren die je op de website ziet zijn afhankelijk van je beeldscherm en de instellingen daarvan. Wij hebben de kleuren van de stof zo realistisch mogelijk weergegeven, maar verschillen kunnen er zijn. Wij adviseren dan ook om bij twijfel gebruik te maken van de mogelijkheid om gratis stofstalen te bestellen. Deze mogelijkheid vind je bij de DETAILS van de stof.

 

Waarom zien we deze stoffen nooit bij andere gordijnleveranciers?

Andere leveranciers werken met grote voorraden en kopen daarom de stoffen in die gemiddeld het meeste verkocht wordt, anders blijven ze met een voorraad zitten. Bij Okika wordt de stof speciaal voor jou besteld, wij hebben geen voorraad. Hierdoor kunnen we onze collectie makkelijk aanpassen en die stoffen aanbieden die jouw gordijn bijzonder maken. Wij gaan niet voor de massa, maar voor het individu.

 

Kan ik de gordijnen wassen?

We hebben op onze website uitgebreide wasvoorschriften staan, lees deze goed door. Verder adviseren wij de samengestelde gordijnen koud te wassen, omdat de onderdelen waaruit het gordijn bestaat verschillend reageren op heet water.

 

Kan ik de gordijnen retourneren na ontvangst?

Gordijnen die voor de klant op maat zijn gemaakt kunnen niet geretourneerd worden, zie ook onze leveringsvoorwaarden. Wees daarom zeker van je keuze door het aanvragen van stalen en het goed meten van de maten. Mocht er in het productieproces een fout zijn gemaakt, dan herstellen wij dat uiteraard graag zo snel mogelijk. Bij onze pagina retourneren vind je meer informatie hierover.

 

Wat is de levertijd van mijn gordijn?

Okika heeft een levertijd van 2-6 weken. De reden dat wij deze levertijd nodig hebben is omdat wij de stof speciaal voor jouw gordijn bestellen. Wij hebben zelf geen voorraden. Hierdoor kunnen we regelmatig onze collectie vernieuwen en blijft jouw gordijn speciaal. Ook kunnen we stoffen in onze collectie opnemen die niet door de grote massa gekozen zal worden. Okika is speciaal in zijn stoffen en dat willen we graag blijven.

 

Waarom is een gordijn met een vlinderplooi duurder dan met een enkele plooi?

Bij een enkele plooi wordt er minder stof gebruikt om de plooi te maken dan bij een vlinderplooi. Een vlinderplooi is dus duurder door meer stofgebruik, maar valt dan ook voller.

 

Verkleurd mijn gordijn?

Ja, gordijnen verkleuren door zonlicht, maar hoe snel de verkleuring gaat is per stof verschillend. Katoen verkleurd sneller dan een polyester stof en ook de plek waar het gordijn hangt heeft invloed op de verkleuring, aan de zuidkant van de woning gaat het sneller dan de noordkant. Wij houden de verkleuring zoveel mogelijk tegen door bij de katoenen stoffen een deels polyester voering te gebruiken. Deze houdt de zon vanaf buiten tegen. Heb je een ander raam waar de zon door naar binnen komt en op het katoen schijnt, dan zal dit gordijn sneller verkleuren. Houdt hiermee rekening bij de keuze van je stof en de plek waar je het gordijn gaat ophangen.

 

Er zitten vouwen in mijn gordijn, hoe haal ik die eruit?

Geef het gordijn de tijd om uit te hangen, de meeste vouwen gaan er vanzelf uit. Vind je dat de vouwen te scherp zijn, dan kan je het gordijn ook, met bijvoorbeeld een plantenspuit, een beetje vochtig spuiten. Dit hoeft alleen op de plek van de vouw. Een laatste middel is het gordijn rustig te strijken. Doe dit, zeker bij een polyester stof of met een polyester voering, niet te heet.

 

Heb je andere vragen? Neem dan even contact met ons op, dan beantwoorden wij deze graag persoonlijk!